• 1.jpg

Prve poštanske igre - Blagaj 2018


U radničkim sportskim igrama učešće su uzeli sve Osnovne sindikalne organizacije:Generalna direkcija, Glavni poštanski centar Sarajevo, Tuzla, Bihać, Mostar, Zenica, Travnik i Goražde.
Takmičenje se održalo u šest disciplina i to ekipnom i pojedinačnom takmičarskom djelu, sa gotovo 185 takmičara, i preko 200 učesnika i gostiju. Sportske discipline u kojima su poštari i poštarke odmjeravali sportske vještine bile su: mali nogomet, odbojka, brzo hodanje, stoni tenis, šah i pikado.

Otvorenju Prvih poštanskih igara, osim takmičara prisustvovali su iispred Uprave Društva izvršni direktor Neziran Đogo, potom direktori Centara pošta Sarajevo, Zenica, Mostar i Goražde.
U ime domaćina Sindikata BH Pošta učesnicima se obratio Saidin Hodžić, koji je u uvodnoj riječi pozdravio sve prisutne i zahvalio se Menadžmentu firme i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji održavanja Prvih poštanskih igara, potom zvanicama na odazivu i na kraju takmičarima koji su zaokružili cjelokupan proces radničkog i sportskog druženja. Nakon obraćanja, uslijedile su i podjele plakata, pehara i medalja najboljim ekipama i takmičarima.
Plakete i prigodni pokloni prvo su uručeni izvršnom direktoru Neziranu Đogi i direktorima Centara pošta Sarajevo, Zenica, Mostar i Goražde aonda pehari i medalje po disciplinama.

U disciplini brzo hodanje – žene 1. mjesto je osvojila Zlata Hadžić – generalna direkcija, 2. mjesto Aiša Ulemić iz OSO CP Travnik i 3. mjesto Sanela Dervišević iz OSO CP Zenica.
Brzo hodanje – muškarci: 1. mjesto Mustafa Omerović OSO CP Goražde, dok je drugo i treće mjesto pripalo OSO CP Sarajevo i to Senadu Barakoviću i Jasminu Klempiću.
Plakete u brzom hodanju dodjeljene su Senadu Barakoviću i Ibrahimu Kurdiji, kojima su ovo bile prve poštanske igre, a ujedno i posljednje zbog odlazka u penziju.

U natjecanju za titulu najboljih šahista poštara, 1. mjesto i medalja je otišla u OSO CP Goražde za Seada Dardagana , a OSO CP Tuzla je osvojila čak dva mjesta, 2. i 3. mjesto za takmičare Seada Bajrektarevića i Šahbaza Sultanića.

Muške i ženske ekipe takmičile su se i u pikadu, da bi na kraju samo najbolji osvojili medalje. Kod žena 1. mjesto osvojila je Enisa Mesihović iz OSO CP Sarajevo, 2. mjesto Arnela Vugdalić iz OSO CP Zenica, a istom centru je pripalo i 3. mjesto takmičarki Ismihani Suhić.
OSO CP Mostar je osvojio 1. i 2. mjsto u disciplini pikado – muškarci i to Amel Obad i Haris Kmetaš, dok je 3. mjesto osvojio Minel Žilić iz OO CP Sarajevo.

Natjecanje u stonom tenisu održano je u muškoj i ženskoj disciplini, a putem reketa snage su odmjerili skoro svi centri, ipak samo najbolji su osvojili medalje. Kod žena najsupješnija je bila Štefica Lukic iz OSO CP Tuzla osvojivši zlatnu medalju, srebro je pripalo Branki Bajić iz generalne direkcije i na kraju bronza je otišla u OSO CP Zenica i Arneli Vugdalić. U istoj disciplini samo kod muške ekipe OSO CP Sarajevo se okitio zlatom i bronzom, zlato je otišlo u ruke Nehre Višće i bronza Šemsudinu Šali, srebro je osvojio Edin Dželihodžić iz OSO CP Travnik.

Jedna od disciplina je bila i odbojka za žene, gdje je 1. mjesto pripalo ekipi iz OSO CP Sarajevo, 2. mjesto OSO CP Tuzla i 3. mjesto OSO CP Bihać.

U malom nogometu se takmičilo čak šest ekipa tako da je ova disciplina imala najveći broj i učesnika i navijača.Finale su sa tribina ispratili svi učesnici igara uz fantastično navijanje.
U finalu igrale ekipe OSO CP Sarajevo i OSO CP Tuzla a zlato i pehar je osvojila ekipa iz Sarajeva i srebro ekipa Tuzle. Za treće mjesto su se borile ekipe OSO CP Bihać i Generalna direkcija – GPC, gdje se do samog kraja nije znao pobjednik, ipak penali su presudili i 3. mjesto je osvila ekipa iz OSO CP Bihać.
Pored pehara i medalja u fudbalu su proglašeni najbolji igrač i najbolji golman. Za igrača je proglašen Kemal Tahirović iz OSO CP Sarajevo i Hodžić Bekir za najboljeg golmana iz OSO CP Tuzla.

Prve poštanske igre su prošle u lijepom takmičarskom nadmetanju, dobrom raspoloženju, sklapanju novih prijateljstava, razmjeni iskustava i prije svega jačanju jedinstva poštanskih radnika.
Pokazali smo da sportske aktivnosti utiču pozitivno na svakog pojedinca, potiču natjecateljski duh i zdravu konkurenciju, kroz stvaranje još boljih timova, uz oslobađanje od stresa i negativne energije, što se jednako odražava i na postizanje boljeg poslovnog uspjeha na radnim mjestima, a to je ujedno i poruka koja je poslana sa Prvih poštanskih igara u Blagaju.

Kontakt:
Eldin Šabanović - Predsjednik Sindikata BHP
Zmaja od Bosne
71000 Sarajevo
tel: + 387 33616-640
mob:+ 387 61893-475
eldin.sabanovic@posta.ba
 
Copyright